Soal dan Kunci Jawaban Siap UTS Kelas 6 SD Bahasa Jawa Semester 1

Soal dan Kunci Jawaban Siap UTS Kelas 6 SD Bahasa Jawa Semester 1 adalah Contoh Soal dan Kunci Jawab Siap UTS Semester 1 Bahasa Jawa Kelas 6 SD, Materi contoh Soal dan Kunci Jawab Siap UTS Semester 1 Bahasa Jawa Kelas 6 SD berikut ini sangat cocok bagi rekan Guru yang sedang mencari referensi Contoh soal plus kunci jawab UTS Semester 1 Bahasa Jawa kelas 6 SD
Soal dan Kunci Jawaban Siap UTS Kelas 6 SD Bahasa Jawa Semester 1, Soal dan Kunci Jawaban Siap Ujian (Ulangan) Tengah Semester Kelas 6 SD Bahasa Jawa Semester 1

Soal dan Kunci Jawab UTS SD Kelas 6

RPP dan Silabus - Soal dan Kunci Jawab Siap UTS Semester 1 Bahasa Jawa Kelas 6 SD Terbaru - Ujian tengah semester adalah ujian yang dilakukan oleh sekolah pada kurun waktu pertengahan semester yang digunakan sebagai tolak ukur daya serap materi oleh peserta didik selama rentan waktu tersebut.

Sebelum Pelaksanaan Ujian Tengah Semester dimulai maka hendaknya para rekan Guru menyediakan Materi contoh Soal dan Kunci Jawab Siap UTS Semester 1 Bahasa Jawa Kelas 6 SD yang nantinya akan digunakan sebagai bahan dalam membuat Soal UTS Kelas 6 SD.

Untuk memberikan kemudahan pada rekan Guru maka kami menyediakan Contoh Soal dan Kunci Jawab Siap UTS Semester 1 Bahasa Jawa Kelas 6 SD yang dapat didownload gratis dan dapat digunakan sebagai rujukan dalam penyusunan Soal Ujian Tengah Semester SD.

Contoh Soal plus kunci jawab UTS Semester 1 Bahasa Jawa kelas 6 SD berikut ini hanyalah sebagai bahan rujukan saja sehingga sangat disarankan bagi teman Guru agar melakukan edit sesuai dengan kebutuhan sekolah masing masing.

Download Contoh Soal UTS Ganjil Kelas VI SD Mapel Bahasa Jawa berikut ini memiliki latar belakang microsoft word sehingga akan memudahkan bapak dan ibu Guru dalam mengubah atau mengeditnya sesuai dengan gaya dan kebutuhan para tenaga pendidik sekalian

Berikut ini kami berikan sedikit gambaran mengenai Contoh Soal dan Kunci Jawaban Siap Ujian (Ulangan) Tengah Semester Kelas 6 SD Bahasa Jawa Semester 1 yang dapat bapak ibu Guru lihat preview singkatnya sebagai berikut

UJIAN TENGAH SEMESTER GASAL
TAHUN PELAJARAN .......................

Mata Pelajaran : Bahasa Jawa
Nama Peserta : ......................................
Kelas : VI (Enam)
No. Absen : ......................................
Hari/Tanggal : ................................
Nilai :

Wacanen kang patitis wacan tembang macapat ing ngisor iki!
Kinanti
Padha gulungen ing kalbu,
ing sasmita amrih lantip,
aja pijer mangan nendra,
ing kaprawiran den kaesthi,
pesunen sariranira,
sudanen dhahar lan guling.
Dadia lakunireku,
cegah dhahar lan guling,
lan aja sukan-sukan,
anganggoa sawatawis,
ala watake wong suka,
nyuda prayitnaning batin.
Yen wis tinitah wong agung,
aja sira nggunggung dhiri,
aja leket lan wong ala,
kang ala lakunireki,
nora wurung ajak-ajak,
satemah anelulari.

I. Pilihen wangsulan sing bener kanthi menehi tandha silang (x)!

1. Tembang ing dhuwur kalebu jenise tembang Macapat ....
a. kinanthi
b. pucung
c. asmarandana
d. maskumambang

1. Wacana tembang Macapat ing dhuwur dumadi saka ... pada.
a. 1
b. 2
c. 3
d. 4

2. Saben pada wacana tembang ing dhuwur dumadi saka ... gatra.
a. 3
b. 4
c. 5
d. 6

3. Ing pada 1 wacana kasebut becike dadi siswa kudu bisa nglatih diri supaya ....
a. biasa
b. kulina
c. pinter
d. trampil

4. Ing pada 1 wacana kasebut becike dadi wong aja mung nggedhekake ....
a. mangan karo turu
b. mangan karo ngombe
c. mangan karo sinau
d. mangan lan dolanan

5. Tetembungan kaprawiran den kaesthi ing pada 1 wacana kasebut tegese
kaprawiran kudu ditindaake kanthi ....
a. sembrana
b. temen
c. sabisane
d. sakarepe

6. Bakune gagasan (pokok pikiran) sing bisa dijupuk saka pada 1 wacana kasebut,
yaiku ....
a. dadi wong iku santai wae
b. wong urip iku ora usah ngaya, mangan lan turu kudu cukup
c. dadi wong iku antarane nyambut gawe lan istirahat kudu cukup
d. wong urip iku kudu akeh nglatih dhiri supaya pinter, aja mung nggedhekake
mangan lan turu

7. Tegese ukara dadia lakunireku lan aja sukan-sukan ing pada 2 wacana
kasebut, yaiku dadi wong iku aja mung urip ....
a. sedhih
b. susah
c. prasaja
d. seneng-seneng

8. Tegese ukara Yen wis tinitah wong agung ing pada 3 wacana kasebut, yaiku
yen wis ditakdirake dadi ....
a. wong gedhe
b. wong cilik
c. wong mlarat
d. wong apik

9. Tegese tetembungan nggunggung dhiri ing pada 3 wacana kasebut, yaiku ....
a. pinter
b. wasis
c. sombong
d. prasaja

10. Paugeran(aturan/pedoman) ing tembang macapat ana 3, yaiku kang kasebut ing
ngisor iki, kajaba ....
a. guru gatra
b. guru wilangan
c. guru lagu
d. guru sastra

11. Cacahe gatra(baris) saben sapada ing tembung macapat diarani ....
a. guru basa
b. guru sastra
c. guru gatra
d. guru wilangan

12. Cacahe wanda (suku kata) saben sagatra ing tembang macapat diarani ....
a. guru sastra
b. guru gatra
c. guru lagu
d. guru wilangan

13. Tibaning swara ing saben pungkasane gatra ing tembang macapat diarani ....

a. guru gatra
b. guru wilangan
c. guru lagu
d. guru sastra

14. Ing ngisor iki bab-bab sing kudu digatekake anggone maca geguritan, kajaba ....

a. kudu apal isine geguritan
b. kudu nggatekake pocapan lan wiramane
c. bisa maragakake kanthi mimik lan ekspresi sing trep
d. mangerteni isi lan karepe geguritan kasebut, banjur dirasakake

15. Endahing geguritan dumunung ing bab-bab kaya kang kasebut ing ngisor iki,
kajaba ....

a. nggunakake wirama utawa lagune
b. busanane basa kang maneka warna
c. pilihane tetembungan sing mentes, trep, lan mantesi
d. tanpa nggunakake busanane basa kang maneka warna

16. Wawancara kang pitakone ora ditemokake luwih dhisik, gumantung
marang swasanane wawancara, dene respondhen bebas njawab gumantung
marang pitakone, kalebu wawancara ....
a. bebas
b. individual
c. konferensi
d. Terpimpin

II. Isenana cecek-cecek ing ngisor iki kanti jawaban kang bener!
21. Wit gedhang arane ....
22. Isine asem arane ....
23. Godhong asem arane ....
24. Witing jagung, mas, yen ... kudu dietung.
25. Roning mlinjo,sampun sayah nyuwun ....
26. Wohing aren, tansah ... marang Pengeran.

KUNCI JAWABAN

I.

1. A 11. D
2. C 12. C
3. D 13. D
4. C 14. C
5. A 15. A
6. B 16. D
7. D 17. A
8. D 18. C
9. A 19. A
10. C 20. B

II.

21.Debog
22.Klungsu
23.Sinom
24.Bon
25.Ngaso
26.Eling
27.Piyik
28.Gogor
29.Supit
30.Tawan

III.

31.Wong tanah Jawi
32.Panembahan Senapati
33.Nuladha laku utama
34.9 Gatra
35.Guru wilangane : 8, 8, 8, 8, 7, 8, 7, 8, 12
Guru lagune : a, i, a, i, i, u, a, i, a.

Untuk versi lengkap Soal dan Kunci Jawaban Siap Ujian/ Ulangan Tengah Semester Kelas 6 SD Bahasa Jawa Semester 1 dapat bapak dan ibu Guru Download pada link yang telah disediakan di bawah

Download Soal dan Kunci Jawab UTS SD Kelas 6

Soal dan Kunci Jawaban Siap UTS Kelas 6 SD Bahasa Jawa Semester 1 dapat bapak dan ibu Guru Download melalui tautan di bawah

Soal dan Kunci Jawaban Siap UTS Kelas 6 SD Bahasa Jawa Semester 1 [ disini ]
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google+

Postingan terkait:

Belum ada tanggapan untuk "Soal dan Kunci Jawaban Siap UTS Kelas 6 SD Bahasa Jawa Semester 1"

Post a Comment